Drie Soorten Hummus

Mijn favoriete dip is zonder twijfel HUMMUS!! Dit is een Midden-Oosterse dip op basis van kikkererwten. Rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten en voedingsvezels. Een prima keuze dus! Toch is het belangrijk om goed de ingrediëntenlijst na te kijken wanneer je hummus koopt. De supermarktvarianten bevatten vaak meer vetten. Hummus is heerlijk op brood, toastjes, wraps of als dip. Voeg verschillende smaken toe om de hummus volledig te personaliseren naar je eigen favoriete smaak! Ik geef je alvast 3 verschillende ideetjes ter inspiratie.

burak
Bereidingstijd
10 minuten
Aantal
3 potjes

Ingrediënten

  • 400g kikkererwten in blik

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels water

  • sap van een halve citroen

  • 1 snuifje zout

  • 1 eetlepel tahin

  • komijn

Bereidingswijze

1
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Dit is de naturel versie.
2

Paprika versie

Voeg 2 gegrilde paprika’s (blik) en een snuifje paprikapoeder toe.
3

Basilicum versie

Voeg verse basilicum toe en strooi geroosterde pijnboompitten erover.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram door mij te taggen in je post of story!

Leuk dat je hier bent!

Ik ben Büsra. Een diëtiste die jou online op weg helpt met een gezondere levensstijl. Met mijn recepten inspireer ik jou om gezond en vooral lekker te koken.