Magioni Bloemkool Pizza

Ik wam de pizzabodems van Magioni regelmatig tegen op sociale media. Dit zijn pizzabodems die groenten bevatten.

Er zijn 3 verschillende soorten: pizzabodem op basis van bloemkool, courgette en rode paprika. Naast pizzabodems zijn er ook belegde pizza’s te koop. Die moet ik nog uittesten, dus vandaag zal het enkel over de pizzabodems gaan.

De pizzabodems zijn op basis van tarwebloem. Gemiddeld werd er 34% groenten toegevoegd. De hoeveelheid vetten zijn laag (gemiddeld 2,5g/100g) en de hoeveelheid voedingsvezels zijn hoog (5g/100g, de paprika variant is iets hoger en bevat 8,6g vezels/100g). Dit is dus goed qua samenstelling. Ik was vooral benieuwd naar de smaak en nee je proeft de bloemkool niet 🙂 Ik vind het vooral een leuke en lekkere manier om extra groenten binnen te krijgen.

Je pizza zelf maken heeft het voordeel dat je zelf de hoeveelheid kaas kunt bepalen en meer groenten kan toevoegen. Kies voor een volkoren pizzabodem en dan heb je ook een gezonde pizza samengesteld.

burak
Bereidingstijd
15 min
Aantal
1 pizza

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem “cauliflower crust” van Magioni

  • 2 eetlepels tomatensaus

  • pizzakruiden

  • 1/2 rode paprika

  • 4 champignons

  • rucola

  • geraspte magere jonge kaas

Bereidingswijze

1
Garneer de pizza met alle toppings en plaats in een voorverwarmde oven op 220°C voor 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram door mij te taggen in je post of story!

Leuk dat je hier bent!

Ik ben Büsra. Een diëtiste die jou online op weg helpt met een gezondere levensstijl. Met mijn recepten inspireer ik jou om gezond en vooral lekker te koken.