Blog

Moeilleux (vegan) 🍫

Wauw wat een jaar was 2020! Ik negeer even COVID-19 en focus mij op wat er wél goed ging. Dit zijn mijn hoogtepunten van 2020:

 • Ik startte begin 2020 als diëtiste in de keuken van het UZA.
 • In februari maakte ik mijn eerste en laatste buitenlandse citytrip naar Bratislava! 😥 Nooit gedacht dat Bratislava zo een food heaven ging zijn 😱 Echt een topstad met de beste cafés en restaurants.
 • In april besloot ik om als zelfstandige in bijberoep te starten. Super spannend want hier droomde ik al zo lang van!
 • In mei begon ik dan effectief met consulteren. Ik vond het meteen geweldig. 🥰
 • In november besloot ik ook om mijn eigen praktijk te starten als Online Diëtiste! In eerste instantie bedoeld om mensen online te begeleiden, maar dit kan nu ook in mijn eigen praktijk bij mij thuis.
 • De laatste maand van het jaar, besloot ik om te stoppen bij het UZA. Ik kreeg namelijk een jobaanbieding en start dus het jaar 2021 met een nieuw avontuur!

Op professioneel vlak is er dus heel wat veranderd. Ik kijk alvast uit naar 2021. Het einde van het jaar vieren we in onze bubbel met een heerlijk vegan moelleux. Dit is een recept dat ik gevonden heb op de website van Alpro. Via deze link kom je op het oorspronkelijk recept: https://www.alpro.com/benl/recepten/chocolademoelleux/ 

Ik gebruikte trouwens een andere chocomelk van Alpro. Deze bevat minder suikers dan in het origineel recept. Ook heb ik de kokosolie weggelaten 🙂

Ingrediënten:

 • 200 ml Alpro Sojadrink Choco
 • 140 g zelfrijzend bakmeel
 • 20 g rauwe cacao
 • 3 el agavesiroop
 • 3 tl bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 6 kleine stukjes (vegan) chocolade

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm met zes bakjes licht in.
 2. Begin met het mengen van het bakmeel, de bakpoeder en cacao en meng tot er geen klontjes meer zijn. Schenk dan heel voorzichtig de Sojadrink Choco erbij, net als de agavesiroop en het zout, en mix het tot je een glad beslag hebt.
 3. Verdeel het beslag evenredig over de 6 muffinvormpjes. Het beslag moet tot ongeveer 2 cm onder de rand blijven. En dan nu voor de moelleuxmagie: duw een stukje chocolade in het midden van ieder met beslag gevuld bakje.
 4. Plaats de muffinvorm in de oven en bak gedurende 8 minuten, net tot de bovenkant begint te bruinen. Haal de vorm uit de oven en laat gedurende 3-4 minuten afkoelen. Neem de cakejes uit de vorm, snijd ze doormidden en geniet van hoe de gesmolten chocolade heerlijk zacht over je bord uitloopt.
Happy New Year

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gereleteerde blog artikelen

Büsra Caylar

erkend diëtiste

Ik ben Büsra, een diëtiste die jou ONLINE op weg helpt naar een gezonde(re) levensstijl. Je krijgt dezelfde begeleiding, informatie & steun als in de praktijkconsultaties. Dit waar en wanneer jij wil!

Mijn favorieten
Sponsor

Olijfje Lier

Mediterraanse Kruiden & Specerijen
Scroll Up