Rode Bonen Burger

De #VeggieChallenge is al een week bezig! Ik doe mee en eet heel de maand maart vegetarisch. Zoals beloofd ga ik deze maand vooral vegetarische (en soms ook vegan) recepten met jullie delen. Met deze rode bonen burger wil ik starten, want deze was zooooo lekker!

burak
Bereidingstijd
60 min
Aantal
2 burgers

Ingrediënten

 • 200g rode bonen in blik

 • 1 kleine ui

 • 1 eetlepel tomatenpuree

 • 3 eetlepels volkorenbloem

 • 1 koffielepel gerookte paprikapoeder

 • peper en zout

 • citroensap

 • guacamole

 • maïs

 • komkommer

 • rode kool

Bereidingswijze

1
Snijd de ui fijn. Verhit wat olie in een pan en bak de ui met wat olijfolie en tomatenpuree .
2
Doe in een keukenmachine (kan ook met de staafmixer): de gebakken ui, rode bonen, volkorenbloem, paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een massa en vorm 2 burgers van het mengsel. Als het geheel nog te nat is, voeg dan wat extra bloem toe.
3
Laat de burgers minstens 30 minuten in de koelkast opstijven.
4
Bereid ondertussen de guacamole en de andere groenten voor.
5
Verhit wat olie in een pan en bak de burgers 10 minuten langs beide kanten.
6
Grill je broodje en leg de burger erop. Serveer met guacamole en de groenten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram door mij te taggen in je post of story!

Leuk dat je hier bent!

Ik ben Büsra. Een diëtiste die jou online op weg helpt met een gezondere levensstijl. Met mijn recepten inspireer ik jou om gezond en vooral lekker te koken.