Suikervrije Appelmoes Muffins

Wist je dat je boter in gebak kunt vervangen door appelmoes? Een lekkere en gezonde manier om de hoeveelheid calorieën in gebak te beperken. Deze muffins zijn super snel klaar, heerlijk zoet en ideaal als snack. Ik gebruikte zoetstof (stevia) van Pure Via. Dit zorgt voor een heerlijk zoete smaak zonder extra calorieën en zonder schommelingen in je bloedsuiker. Bovendien is de verhouding gelijk met suiker, dus hoef je niet om te rekenen. Handig toch? Om de muffins voldoende ‘bite’ te geven, heb ik een deel van de bloem vervangen door havermout. Hierdoor leveren deze muffins ook wat meer vezels. Voor de appelmoes heb ik het me zo gemakkelijk mogelijk gemaakt en gekozen voor de kant-en-klare versie :-). Natuurlijk kan je deze ook zelf maken. Ik gebruikte appelmoes van het merk Hak. Deze is zonder toevoegingen van suiker en zoetstof. Indien je appelmoes mét suiker (of zoetstof) gebruikt, doe je best wat minder zoetstof in het beslag. Klaar om gezond te bakken? Hier komt het recept!

burak
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal
6 muffins

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 80g zoetstof (pure via patisserie)

  • 50g fijne havermout

  • 50g tarwebloem

  • 70g appelmoes

  • 1 half pakje bakpoeder

  • 1 halve appel

  • eventueel kaneel

Bereidingswijze

1
Snij de halve appel in kleine blokjes.
2
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een glad beslag. Het beslag hoort wat lopend te zijn.
3
Verdeel het beslag in siliconen muffin vormen en plaats in de oven gedurende 20 minuten op 180°C.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram door mij te taggen in je post of story!

Leuk dat je hier bent!

Ik ben Büsra. Een diëtiste die jou online op weg helpt met een gezondere levensstijl. Met mijn recepten inspireer ik jou om gezond en vooral lekker te koken.