Vegan Moeilleux van Alpro

Wauw wat een jaar was 2020! Ik negeer even COVID-19 en focus mij op wat er wél goed ging. Dit zijn mijn hoogtepunten van 2020:

 • Ik startte begin 2020 als diëtiste in de keuken van het UZA.
 • In februari maakte ik mijn eerste en laatste buitenlandse citytrip naar Bratislava!  Nooit gedacht dat Bratislava zo een food heaven ging zijn  Echt een topstad met de beste cafés en restaurants.
 • In april besloot ik om als zelfstandige in bijberoep te starten. Super spannend want hier droomde ik al zo lang van!
 • In mei begon ik dan effectief met consulteren. Ik vond het meteen geweldig. 
 • In november besloot ik ook om mijn eigen praktijk te starten als Online Diëtiste! In eerste instantie bedoeld om mensen online te begeleiden, maar dit kan nu ook in mijn eigen praktijk bij mij thuis.
 • De laatste maand van het jaar, besloot ik om te stoppen bij het UZA. Ik kreeg namelijk een jobaanbieding en start dus het jaar 2021 met een nieuw avontuur!

Op professioneel vlak is er dus heel wat veranderd. Ik kijk alvast uit naar 2021. Het einde van het jaar vieren we in onze bubbel met een heerlijk vegan moelleux. Dit is een recept dat ik gevonden heb op de website van Alpro. Via deze link kom je op het oorspronkelijk recept: https://www.alpro.com/benl/recepten/chocolademoelleux/ 

Ik gebruikte trouwens een andere chocomelk van Alpro. ‘Alpro chocolate 100’ bevat minder suikers. Ook heb ik de kokosolie weggelaten. 

burak
Bereidingstijd
30 min
Aantal
6 porties

Ingrediënten

 • 200ml Alpro Sojadrink Choco

 • 140g zelfrijzend bakmeel

 • 20g rauwe cacao

 • 3 eetlepel agavesiroop

 • 3 theelepels bakpoeder

 • 1 theelepel zout

 • 6 kleine stukjes (vegan) chocolade

Bereidingswijze

1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm met zes bakjes licht in.
2
Begin met het mengen van het bakmeel, de bakpoeder en cacao en meng tot er geen klontjes meer zijn. Schenk dan heel voorzichtig de Sojadrink Choco erbij, net als de agavesiroop en het zout, en mix het tot je een glad beslag hebt.
3
Verdeel het beslag evenredig over de 6 muffinvormpjes. Het beslag moet tot ongeveer 2 cm onder de rand blijven. En dan nu voor de moelleuxmagie: duw een stukje chocolade in het midden van ieder met beslag gevuld bakje.
4
Plaats de muffinvorm in de oven en bak gedurende 8 minuten, net tot de bovenkant begint te bruinen.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram door mij te taggen in je post of story!

Leuk dat je hier bent!

Ik ben Büsra. Een diëtiste die jou online op weg helpt met een gezondere levensstijl. Met mijn recepten inspireer ik jou om gezond en vooral lekker te koken.